Siracuza Apartamente

#OnlyBefrom mai mult de 20.000 destinaţii

9

Siracuza Apartamente

ordonează după:
Popularitate
PREŢ
Punctaj
Distanța de centru
Dimensiune
Dormitoare

Apartamente în Siracuza- Închirieri Boutique pentru Vacanţă

Aşezată pe Insula Sicilia, Siracuza scoate în evidenţă frumuseţea antică a Italiei. Timpul pare că s-a oprit printre covorul nemărginit de livezi citrice şi printre ruinele străvechi greceşti, care presărează oraşul. În inima sa, Siracuza este o avalanșă de scene tradiționale italiene, inclusiv pieţe întinse pline de arhitectură masivă în stil baroc şi pasaje înguste care se intersectează în drumul lor spre faleză. Pe coastă, apele spumoase ale Mediteranei oferă un decor luxuriant pentru cafenelele şi restaurantele în aer liber. Dar Siracuza nu este un oraş medieval adormit. De fapt, este plin de o atmosferă vioaie care se înşiră în întreg centrul vechi, în jurul pieţelor stradale vibrante şi în jurul magazinelor şi barurilor de elită. Apartamentele din Siracuza oferă locul perfect pentru cazare. Începe să explorezi priveliştea minunată a oraşului.

Un Peisaj Antic- Lucruri de Făcut în Siracuza

 • Ortigia - O insulă mică în largul coastei oraşului Siracuza, fiind un centru vechi fascinant şi adăposteşte numeroase atracţii istorice.
 • Urechea lui Dyonisos - Această peşteră de calcar şi-a primit numele de la forma sa, care seamănă cu o ureche umană. Peştera a fost săpată în dealul Temenites.
 • Aretusa - Aflată pe Insula Ortigia, această fântână a devenit faimoasă dintr-o serie de poezii.
 • Castelul Maniace - Situat la extremitatea Insulei Ortigia, Castelul Maniace este o cetate construită în secolul XIII de către împăratul Frederic al II-lea.
 • Teatrul Antic din Taormina - Creat în secolul al VII-lea î. Hr., acest teatru antic grecesc este una dintre cele mai populare atracţii istorice din Italia.
 • Amfiteatrul din Siracuza - Un amfiteatru străvechi care este aşezat între dealurile oraşului Siracuza.
 • Il Duomo - Duomo din Siracuza este una dintre cele mai îndrăgite vederi din oraş şi se află în inima centrului vechi întins.
 • Ciane - Un râuleţ drăguţ care curge prin regiunile sudice ale Siciliei. Împrejurimile sale bogate oferă un nemaipomenit fundal pentru o plimbare relaxantă, departe de agitația din centrul orașului.
 • Cassibile - Situat în sud-estul Siciliei, Cassibile este un râu care izvorăşte din Munții Iblei.
 • Anapo - Denumirea râului Anapo vine de la cuvântul grec „invizibil”, deoarece o mare parte din albia sa este sub pământ.
 • Muzeele şi Galeriile Oraşului Siracuza

  Datorită istoriei sale îndelungate şi bogatelor tradiţii italiene, Siracuza adăposteşte un număr mare de muzee şi galerii care sunt aproape de apartamentele noastre din oraş. Dacă planifici să explorezi acest loc atrăgător, atunci asigură-te să vizitezi aceste destinaţii fascinante.

  Museo delle Lacrimazione este o expoziţie religioasă care reprezintă evenimentele şi povestirile despre statuia Fecioarei plângând. Situat sub Sanctuarul Madonna delle Lacrime, de asemenea poţi rătăci printre 5.000 de statui de teracotă. Fiind un muzeu arheologic vechi, există şi posibilitatea de a vizualiza săpăturile în Piazza della Vittoria de pe margine.

  Siracuza este cunoscută pentru producţia de hârtie de papirus, iar Galeria Bellomo este totalmente dedicată acestui meşteşug. Aflată lângă faimoasa Fântână Aretusa, galeria este casa unei colecţii de produse de hârtie confecţionată din papirus, inclusiv cărţi poştale, caiete, semne de carte şi altele. Este un loc minunat să descoperi frumuseţea hârtiei de papirus şi chiar să-ţi cumperi un suvenir.

  De asemenea, aproape de Fântâna Aretusa se află Galleria Regionale di Palazzo Bellomo, care se află în interiorul unui palat construit secolul XIII în stil catalan - gotic. Aici se desfăşoară expoziţii care prezintă piatră și ceramică din epoca bizantină şi normandă timpurie, dar şi o serie de lucrări religioase.

  Deşi este considerat un muzeu modern, Muzeul Regional Paolo Orsi expune cele mai captivante colecţii arheologice ale oraşului. Trecând prin patru secţii, muzeul te duce prin istoria oraşului Siracuza, de la întemeierea lui până la perioada romană târzie.

  Apartamente în Siracuza – Cazare în Siracuza

  Cazare în Siracuza

  Aflat pe insula pitorească Sicilia, Siracuza este un oraș plin de istorie antică, precum şi de scene contemporane pline de viaţă. Cazarea din Siracuza reflectă acest amestec de caracteristici, oferind pensiuni fermecătoare italiene asunse printre străzile încurcate, dar şi hoteluri elegante, moderne, care prezintă ospitalitate incomparabilă italiană şi o serie de facilităţi elitiste. Pensiunile liniştite oferă o şedere mai ieftină, iar apartamentele de vacanţă privesc de sus spre scena uluitoare a regiunii, ca nişte turnuri proeminente ale oraşului. Oriunde a-i alege să stai, Siracuza te va surprinde la fiecare colţ.

  Arhimede şi istoria greacă a oraşului Siracuza

  Mulţi sunt de acord că Siracuza are ruine greceşti mai magnifice decât însăşi Grecia, de aceea aici poţi vedea punctele de reper antice din jurul oraşului şi peisajul natural care le înconjoară. Grecii au dominat mulţi ani o parte din Sicilia, inclusiv Siracuza, care este locul de naştere al faimosului matematician Arhimede.

  Cel mai popular vechi reper grecesc în oraş este „Valea templelor”, care este un omagiu adus pentru șapte zeități grecești, fiecare dintre ele imortalizată în templul său. Dominaţia Greciei Antice în Siracuza s-a terminat doar cu intervenţia romanilor în 214 î. Hr., când oraşul a fost asediat.

  Datorită invenţiilor lui Arhimede pentru război, oraşul a reuşit să ducă o luptă stoică o perioadă lungă de timp. Invenţia cu cârlig a lui Arhimede, care scufunda corăbiile romanilor în mare a fost de un ajutor deosebit. Dar indiferent de bătălia bravă dusă de Siracuza, romanii au câştigat în cele din urmă, iar Arhimede a fost omorât.

  Ultimele cuvintele faimoase ale lui Arhimede, „Nu deranjați cercurile mele”, au fost prinse de briza mării ca un mesaj pentru romani, ordonându-le să nu ucidă matematicianul, dar ei l-au ucis oricum.

  Cum să Ajungi la Siracuza

  Siracuza este deservită de Aeroportul Catania, care este la o oră distanţă cu maşina din centrul oraşului şi de la apartamentele noastre din Siracuza. De la terminale poţi urca într-un autobuz care circulă de la aeroport spre Siracuza, iar călătoria va lua doar o oră şi este cel mai ieftin mijloc de a ajunge în oraş. În mod alternativ, poţi lua un taxi, care te va aduce în oraş în mai puţin de o oră, dar costă ceva mai mult.

  Aici este şi o gară feroviară care face legătura dintre centrul oraşului Catania cu Siracuza, dar îţi mai trebuie ceva timp ca să ajungi de la aeroportul Catania. De obicei, trenurile sunt mai lente decât autobuzele, deoarece fac multe opriri pe itinerar. Mai există opţiunea de a lua un tren pe distanțe lungi de la Roma, dar acesta poate lua în jur de 10 ore.

  Odată ce eşti în Siracuza, este uşor să explorezi oraşul pe jos, deoarece toate atracţiile turistice majore sunt la o distanţă mică una de alta.

  Abonează-te la ofertele noastre
  Ce să faci